Vitesi Boşa At-ma

Vitesi Boşa At-ma

Vitesi Boşa At-ma

Yakıt ekonomisi tüm otomotiv firmalarının tasarımlarını yaparken üzerinde durduğu ana parametrelerin başında gelmekte. Maksimum ekonomi hedefine ulaşabilmek adına, pek çok teknolojik yeniliğin de otomotiv dünyasında yerini almasına neden olmakta.

Tüm bu teknolojilerin yanı sıra araç kullanıcıları da yakıt ekonomisi sağlayabilmek adına bir takım sürüş teknikleri uygulamakta. Bunlardan en çok bilineni ise tabii ki “Vitesi Boşa Atma!”. Peki, bu ne kadar doğru?

Elektronik yakıt sistemine sahip yeni nesil araçlarla yapılan araştırmalar bu uygulamanın yarardan çok zarar getirdiğini gösteriyor.

İşte size küçük bir örnek;

Aracınızda anlık yakıt göstergesi varsa, yokuş aşağı viteste inerken ve ayağınızı da gazdan çektiğinizde ekranda 0 (sıfır) değerini okursunuz. Eğer ki bu koşulda vitesi boşa atarsanız ekranda 0,1 – 0,3 gibi küçük ama uzun süreye yayıldığında yakıt tüketimi açısından çok büyük değerlere ulaşacak bir değer okursunuz.

Nedir bunun nedeni? Araç boşta iken motorun hareketini yakıt tüketimi sağlamaktadır. Oysaki viteste ilerlerken gaza basmasanız bile motor hareketini tekerleklerden aldığı kinetik enerji ile sağlamaktadır. Yakıt kesildiğinde, tekerlekler kazandığı ivme ile hareketine devam edecek ve yakıt tüketmese de aracınız mesafe kat edecektir.

Sadece yakıtı etkilemiyor vitesi boşa almak! Şanzıman ve fren güvenliği açısından da bir takım riskleri beraberinde getiriyor.
Şanzımanlar artık yağ pompası ile yağlanmakta, dolayısı ile boş konuma aldığınızda hızlanan araçta pompa yeterli yağlamayı sağlayamıyor. Bu da aşınma başta olmak üzere pek çok arızayı da tetikleyebiliyor.

Görüldüğü gibi vitesi boşa atmak bir çözüm değil, tam bir problem kaynağı olarak karşımıza çıkıyor! Özetle: ‘Vitesi Boşa Atmak, Aracı Zora, Depoyu da Dara Sokmaktır.’

Levent Kireç
MAN Eğitim Akademisi