Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Yakıt fiyatlarının her geçen gün arttığı bu günlerde, araçların yakıt tüketim maliyetlerini aşağı çekmek adına, araç kullanımının da çok etkili olduğu bir döneme geldik. Tabi sadece aracı iyi kullanmak değil kurallara uyarak da kullanmak bir marifet sayılıyor. Araştırmalar, bir aracın aktif yaşamı boyunca yakıt tüketimi ve bakım onarım maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda , sürücünün anahtar rol oynadığını gösteriyor.

Araştırmalara göre, uygun bir biçimde araç kullanımı, hatalı kullanım ile arasında kilometre başına %30-40’lara varan bir yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Bu detay yakıt tasarrufu için yapılabileceklerin bir tanesi.

Peki bu ekonomik sürüşü MAN, araç kullanıcılarına nasıl entegre ediyor?

Cevabı; MAN ProfiDrive®. Araç sahiplerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, teorik, mesleki ve pratik eğitimleri kapsıyor. Böylece sürücüler kullandıkları aracı daha iyi tanıyor ve paritk uygulamalarını geliştiriyor. Bu kapsamda MAN Eğitim Akademisi / ProfiDrive Akademisi tecrübelerini araç kullanıcılarına aktarıyor.

Bu eğitimlerin içeriği temelde;

  • Araç teknik tanıtımı
  • Vites değişimleri
  • Ekonomik araç kullanımının püf noktaları
  • Yoğun trafikte ve uygun motor devrinde kullanım şeklinde sıralayabiliriz.
  • MAN ProfiDrive® eğitimleri, hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Eğitimde öğrendikleri metodları benimseyen sürücüler, iş yaşamında sağladıkları tasarrufu kendi araçlarında da sağlayarak yakıt sarfiyatını azaltabilmekte, gereksiz maddi kayıplardan da korunmuş olmaktadır.

Herkese sağlıklı, huzurlu ve ekonomik yolculuklar dileriz!

Hazırlayanlar:
MAN Eğitim Akademisi / ProfiDrive Akademisi
Levent Kireç

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği
Hazal Fırat